jump to navigation

Kakšen kolesarski… 1. septembra 2015

Posted by golez in .
trackback

Poletje se preveša v zadnje dejanje – še lep september pa bo. Tako se tudi preveša letošnja kolesarska sezona v zaključne jesenske dogodke.. najprej še 12. septembra eno Drameljsko kolesarsko druženje – tudi tokrat bo lažja za treking in gorska kolesa turca cca. 20 km, potem 20. še zadnja Slo Enduro tekma v hobi ligi, oktobra še Atomov skok na Boč in tako se bo nekako iztekla letošnja sezona, z uradnimi prireditvami seveda.. Drugače bo sezona še dolga, odvisno seveda od količine dežja in datuma prvega snega..  je pa kar malce čudno ko pomislim na sneg, ko pa imam v mislih, da gremo zjutraj še po novo kantico goriva za kakšen krog po bližnjih obalah, otokih..

Skratka namen je bil drugačen, točno takšen… redno prebiram določene kolesarske pa jih želim deliti:

  1. www.mtb.si – seveda izhodišče slovenskega gorsko kolesarskega dogajanja – če ne druga vsaj nekak index dogajanja.
  2. Sem spada tudi tabla.mtb.si za kakšen koristen oglas  – forumi so delno uporabni, kar pomeni, da porabiš preveč časa, če želiš kaj uporabnega..
  3. tudi bicikel.com je potrebno očasno obiskat, čeprav je boljše – obvezno nabavit revijo in jo v miru prebrat.
  4. ktk.pzs.si – trudijo (včasih tudi “mo”) se, da bi se tudi turno kolesarstvo prijelo znotraj PZS, toda ne vem kako se bodo stvari razpletle v prihodnosti, kajti
  5. odprimopoti.si so že kar “ukinili” planinske poti ?!?! Skratka tudi to stran je potrebno spremljat. Seveda pa ko občasno preštejem gorske kolesarje v naši vasi, mestu in deželi ugotovim, znova in znova, da nas je ful malo.. no tukaj mislim, na tiste, ki bi se zapeljali izven makadama in lepih gozdnih cest.. ko prebiram koliko je bilo udeležencev na Turno kolesarskem taboru, Cerdic Gracia campu v Sloveniji, ko v Kranjski gori še samo par dni pred rokom objavljajo, da imajo še vedno prosta mesta za njihov kamp.. se mi to samo potrdi oziroma se bolj potrdi tista teorija, da smo raje osamlejni jezdeci, ki se občasno dobimo (beri: virtualno, da pluvamo po PZS na forumih) in to je to.
  6. da pa ne pozabim zaradi česar sploh ta zapis: http://kolorocnik.ktk.pzs.si/index.php?title=Tehnika_vo%C5%BEnje_kolesa to je to, še ena stvar, poleg Slovenske turno kolesarske poti, s katero se trudijo kolegi v KTK PZS.
  7. pa seveda www.potke.si  – kar smo pa drameljčani naredili in radi pokažemo tudi drugim 🙂
  8. ker pa se tudi sosedje hrvatje trudijo z razvojem gorskega kolesarstva pa priporočam, da vsaj na dopustu nabavite njihovo revijo Biker.hr – lahko kaj zanimivega izveste tudi o slovenskih kolesarskih zadevah….

Komentarji»

No comments yet — be the first.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: