jump to navigation

Glofish x500 = moj novi mobitel, ki pa ni iPhone, ne N95 ampak boljši 30. junija 2007

Posted by golez in GPS.
trackback

..vsaj zame je novi, čeprav je na tržišču že od jeseni – no sedaj je toliko padla cena, da se mi zdi že spodobno da ga imam. Je bolj poceni kot N95, koliko bo iPhone v Evropi se še ne ve (pri nas ga bo sigurno imel Si.mobil – namreč Apple se je dogovoril z Vodafonomo za prodajo v Evropi) in niti ne kdaj ga bo možno dobiti.. Torej nabavil sem telefon, dlančnik, GPS (VVE = vse v enem po slovensko ali ang. AIO = all in ONE). Sedaj ga uporabljam “že” 14 dni (ker vidim, da je ura že več kot polnoč :-)) in sem navdušen. Še bolj sem navdušen nad tem, ker je boljši kot iPhone (ta nima GPSja) in boljši kot N95 (nima zaslona občutljivega na dotik, kar pa je zakon). Pa še Windowse Mobile 5.0 ima (lahko naredim brezplačno nadgradnjo na 6.0 – a se mi trenutno še ne da), kar pomeni da je “domače” okolje in se takoj znajdeš… ko sem našel to zadevco sem se kr malce požvižgal na mojo februarsko lestvico.

x500.jpg

Advertisements

Komentarji»

1. Cashman - 6. oktobra 2007

Vidim da še iphona nisi imel in blebetaš norije. UI od iphona je na rangu WIndows Mobile 10.0. Oglej si funkcije, delovanje in izgled pri kakem kolegu ki ima iPhone in videl boš da imaš samo povprečen dlančnik z GSM in GPS funkcijo z grdim pixslastim vmesnikom ter internetom ki to splioh ni (internet za PocketPC je na ravni IE3). Poleg tega nimaš preverjenega iPoda ter nobenega pravega email klienta. Aja pa v 1 letu boš izgubil cca 50% vrednosti, na iphonu bi pa samo MAX 20%….

2. golez - 7. oktobra 2007

Res nimam iPhona in ga tudi nikoli ne bom imel – nimam želje zapravljati toliko denarja za nekaj kar lepo izgleda nima pa uporabne vrednosti.. vsaj zame ne… vseeno mi je če lepo izgleda, ima animacije ko odpreš aplikacijo, in si kao “in” zaradi njega… Poleg tega pa, zakaj bi surfal po internetu z dlančnikom ali iPhonom – če pa imaš računalnik ali pa notebook s spodobnim zaslonom na katerim lahko sploh kaj vidiš v primeravi s temi malimi zaslončki… Prav tako pa me iPod ne gane in me ne gane koliko bo vrednost mojega Glofisha čez eno leto… ker ga sploh ne bom prodajal… tako, da vsak gleda na te stvari iz svojega kota.. meni je bolj pomembno sledeče: windows mobile – “odprt” operacijski sistem, tako da lahko preizkušam nove stvari in nisem odvisen kar si zmisli Jobs – ala zgodba z odklepanjem iPhonov in potem neuporabnost le teh v primeru, če so uporabniki naložili nove popravke s strani Appla – kot je rekel kdo bo prej popustil – igra mačke z mišjo. Windowsi Mobile – res niso lepi, lahko pa naložim gor skoraj vse kar me zanima – predvsem s področja navigacije in lokacijskih storitev in Open Source (aja pa res iPhone spoh nima GPSja – sigurno bo imel čez kakšno leto in boste lahko spet plačali Jobsu dodatne $ – itak bo pa potem čez 1 mesec pocenil stvar tako, da boste še ob dodatne $ – aja, ko smo že pri temu koliko bi izgubil, če bi kupil iPhone….).

3. kito - 30. novembra 2007

če nimaš dnarja povej ane 😀

4. golez - 12. decembra 2007

Ej, kito… ti dam številko računa, pa se izkaž 😉

5. barbara - 27. decembra 2007

boys and their toys 😉
fantje-sploh se ne znate it igrat….vsak ima svoje preference pri vsaki stvari, je pa res, da gledano iz “dekliske” strani je iPhone le bolj cartik, kar pa pri uporabnosti konc koncev nima prav nobenga pomena-ali pac??
oba imata + in -, je pa res, da se mi zdi, da je iPhone (vsaj za zdaj) financno zahtevnejsi kar se tice vseh njegovih “dodatkov” in kompatibilnosti…

kito-tu sploh ni vprasanje kesa…gre se za nek skozlan statusni simbol, k nbenga drugega ne briga k tebe…in TO je zalostn….

…in ce je Glofish RES tako hudo slabsi-fantje-se vam ne zdi da je profesionalec tisti, ki isto naredi z manj sredstvi, kar vi z vecimi? 😉

6. Brezplačna Google navigacija - test na terenu « Boštjan Golež GIS/GPS blog - 13. decembra 2008

[…] sem na PDA telefonu z Windowsi mobile 6  – Glofiish X500 in Noki 6220 […]

7. Prihodnost = DANES « Boštjan Golež GIS/GPS blog - 14. januarja 2009

[…] čeprav so bila nakazana že pred nekaj leti (2006 ali prej): naprave AOI prodirajo! Ko sem kupoval Glofiisha X500 je bil bolj eksotika (no mal pretiravam), sedaj pa je teh naprav na voljo kolikor ti srce in […]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: